Onze familie is een belangrijk onderdeel van ons leven. Vanaf onze geboorte maken we deel uit van een familiesysteem en ontstaat er een sterke verbondenheid met alle familieleden, inclusief onze ouders, grootouders, ooms, tantes, neven, nichten en voorouders. In de psychologie wordt dit familiesysteem genoemd, en het kan bepaalde patronen en dynamieken vertonen die ons gedrag en onze relaties kunnen beïnvloeden. Een familieopstelling is een vorm van therapie die kan helpen om deze patronen en dynamieken inzichtelijk te maken en los te komen van verstrikkingen, belemmerende overtuigingen en emotionele blokkades.

Wat maakt een familieopstelling waardevol?

Een familieopstelling is een vorm van therapie die ingezet wordt om patronen en dynamieken inzichtelijk te maken en los te komen van verstrikkingen, belemmerende overtuigingen en emotionele blokkades. Dit kan een enorm positief effect hebben om hoe je met jezelf en je relaties omgaat. Een dag die een enorme impact maakt op jouw helingsproces en transformatie.

Op 16 juni start de familieopstelling groepssessie in Studio 22 met begeleider Jaedy Elzinga,

Wat gaan we doen op deze dag

De groepssessie bestaat uit ‘vraaginbrengers’ en ‘representanten’. Beide hebben een belangrijke rol die invloed hebben op alle deelnemers.

Vraaginbrenger

Als vraaginbrenger breng je een vraag, thema, persoon of situatie in waar je graag meer inzicht over wilt krijgen, iets dat je wilt voelen of doorwerken. Vooraf zal in een kort gesprek duidelijk worden om tot een gewenst antwoord of resultaat te komen. Dit kan heel breed zijn en ligt op dat moment aan de behoefte van de vraaginbrenger.

De vraaginbrenger kiest de representanten uit voor in de opstelling en kijkt aan de zijlijn toe wat zich ontvouwt. Halverwege de opstelling stapt de vraaginbrenger in om de laatste stappen te zetten en de nieuwe plek te integreren.

Representant

Het lijkt dat alle nadruk, bij familieopstellingen, bij de vraaginbrenger ligt. Niets is minder waar. Het meedoen als representant heeft grote waarde voor diegenen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en met name het leren voelen van verschillende energieën en daarmee vooral wat van jou is en wat is van de ander. In het dagelijks leven komt het geregeld voor dat wij energieën van anderen oppikken zonder dat we dit doorhebben en erop reageren alsof het van onszelf is. Vaak blijkt dit niet zo te zijn. Het zijn van representant in een opstelling van een ander kan je duidelijk leren voelen hoe andermans energie voelt. Oftewel; wanneer jij het ‘niet’ bent. Daarnaast kan het een nieuwe scala aan gevoelens voor je openen wat je begrip voller maakt naar jezelf en je eigen proces en ook richting je omgeving. Het kan thema’s van je spiegelen die ‘door de ander’ in een ander licht gesteld kan worden waardoor je inzichten kan krijgen of zelfs oplossingen kan brengen.

Het doen van een opstelling is zowel voor de vraaginbrenger als de representant zeer helend en helpt bij het doorbreken van familiaire patronen en trauma’s. Ook geeft het diepe inzichten en laat het voelen wat gevoeld mag worden. Elke opstelling is een magisch proces wat niet te controleren valt. Het laat zich leiden door het moment en alles wat zich aandient.

Hoe ziet deze dag eruit?

We starten gezamenlijk met een meditatie. Door te mediteren daal je af naar essentie, kom je los van je denkpatronen en verbind je met jezelf, met elkaar in het hier en nu. Dit is een mooie start van het programma.

Omdat een dag familieopstellingen intensief is, starten we met het doornemen van een aantal belangrijke afspraken. Dan trappen we af met 3 opstellingen. Tussendoor is er altijd een moment om even te ontladen en wat te drinken of een tussendoortje. Na de lunch gaan we verder met de laatste 2 opstellingen. Tot slot sluiten we de dag gezamenlijk af met het delen van de ervaringen en het trekken van een inzichtkaart.

Praktische informatie

Vrijdag 16 juni 2023

Aanvangstijd: 10:00 (inloop vanaf 9:30 uur).

Eindtijd: 16:00 ( 1 uur lunch pauze, Tip! Loop naar de dijk en het water in het prachtige Enkhuizen).

Inclusief: koffie, thee, fruit en versnaperingen.

Lunch zelf verzorgen. Restaurant en supermarkt in de directe omgeving.

Over de opsteller en begeleider Jaedy Elzinga

Kunstzinnig en Holistisch Therapeut, Reiki Master & Trainer, familieopsteller en procesbegeleider. Jaedy is bevlogen met persoonlijke ontwikkeling en met name het ontdekken van wat er nodig is om vanuit je ware essentie te kunnen leven. Familieopstellingen is een fantastische methode om dit vooral elkaar te krijgen. Het weer mogen voelen en ervaren wat onderdrukt is geweest binnen de familielijn is haar expertise.

Dani; “ik ervaarde zelf onder begeleiding van Jaedy een familie opstelling en was zo onder de indruk van wat het teweeg bracht. Daarna is er wezenlijk iets in mezelf geshift en zeker in de relatie met mijn familie. Jaedy is heel intuïtief en weet tot de kern te komen van de dynamiek die er in jouw familie lijn speelt.”

We hebben nog een aantal plekken vrij als vraaginbrenger en representant: Klik hier om te boeken.

Heb je een vraag? Mail naar info@Jaedyelzinga.nl